• Sajam EU fondova u Šibeniku

  Sajam EU fondova u Šibeniku
  01.10.2018

  „Sajam EU fondova“ održat će se u subotu 6. listopada u okviru informativno-edukativnog događanja pod nazivom “Regionalni dani EU fondova” koje organizira Ministarstvo...

  Opširnije
 • Produljena obustava Poziva na dostavu projektnih...

  Produljena obustava Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – Program zapošljavanja žena“
  28.09.2018

  Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ objavilo je produljenje...

  Opširnije
 • Sastanak projektnog tima

  Sastanak projektnog tima
  27.09.2018

  U srijedu, 26.9.2018. održali smo sastanak projektnog tima projekta "Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji".

  Opširnije
 • Predstavljanje natječaja

  Predstavljanje natječaja
  24.09.2018

  Prisustvovali smo predstavljanju natječaja “Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014-2020” u Trebinju.

  Opširnije
 • Radionica "Turistička interpretacija u...

  Radionica "Turistička interpretacija u kulturnom turizmu"
  21.09.2018

  Sudjelovali smo na radionici na temu Turističke interpretacije u kulturnom turizmu s ciljem kvalitetnijeg turističkog razvoja naše županije.

  Opširnije

U Novskoj je predstavljen aktualni natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1. iz programa ruralnog razvoja

05.03.2018
 
 
Poljoprivrednicima s područja grada Novska, Dijana Kovačević i Sara Braičić iz Razvojne agencije SI-MO-RA, predstavile su natječaj iz programa ruralnog razvoja. Riječ je o Mjerama 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava - sektor biljne proizvodnje“.
 
Prihvatljiva ulaganja su u proizvodnju šećerne repe, u vinogradarstvo, ratarstvo, uključujući industrijsko, ljekovito, začinsko i aromatično bilje, te u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.
 
Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 5.000 Eura, a najviša 300.000 Eura. Intenzitet potpore po projektu iznosi 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a za mlade poljoprivrednike intenzitet potpore uvećava se za 20 posto, kazala je Dijana Kovačević, voditeljica Odjela za ruralni razvoj. Prijave na natječaj trajat će od 15. ožujka do 16. travnja, a zainteresirani se mogu javiti u Razvojnu agenciju SI-MO-RA u Sisku ili Novsku.
Predavanje su priredili Razvojna agencija Si-Mo-Ra i Grad Novska.