• Radionica "Turistička interpretacija u...

  Radionica "Turistička interpretacija u kulturnom turizmu"
  21.09.2018

  Sudjelovali smo na radionici na temu Turističke interpretacije u kulturnom turizmu s ciljem kvalitetnijeg turističkog razvoja naše županije.

  Opširnije
 • [Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i...

  [Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.]
  20.09.2018

  Otvoren je 2. Poziv na dostavu projektnih prijedloga se provodi u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

  Opširnije
 • Zlatna kuna za PISMO

  Zlatna kuna za PISMO
  20.09.2018

  Moramo se pohvaliti još jednom nagradom za projekt PISMO. U utorak, 19.rujna 2018. godine smo prisustvovali svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Sisak na kojoj je...

  Opširnije
 • Radni sastanak

  Radni sastanak
  20.09.2018

  Održali smo radni sastanak s predstavnicima Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja koji su zainteresirani za pripremu projekta na Poziv: „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju...

  Opširnije
 • Održali smo korisnu edukaciju o...

  Održali smo korisnu edukaciju o samozapošljavanju i izradi Poslovnog plana!
  17.09.2018

  Deset žena s područja općine Jasenovac, zaposlene na projektu "Pomažem, radim, učim" su prošle korisnu edukaciju o samozapošljavanju i izradi Poslovnog plana.

  Opširnije

U Novskoj je predstavljen aktualni natječaj za provedbu tipa operacije 4.1.1. iz programa ruralnog razvoja

05.03.2018
 
 
Poljoprivrednicima s područja grada Novska, Dijana Kovačević i Sara Braičić iz Razvojne agencije SI-MO-RA, predstavile su natječaj iz programa ruralnog razvoja. Riječ je o Mjerama 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava - sektor biljne proizvodnje“.
 
Prihvatljiva ulaganja su u proizvodnju šećerne repe, u vinogradarstvo, ratarstvo, uključujući industrijsko, ljekovito, začinsko i aromatično bilje, te u sektor cvijeća i ukrasnog bilja.
 
Najniža vrijednost potpore po projektu iznosi 5.000 Eura, a najviša 300.000 Eura. Intenzitet potpore po projektu iznosi 50 posto od ukupnih prihvatljivih troškova projekta, a za mlade poljoprivrednike intenzitet potpore uvećava se za 20 posto, kazala je Dijana Kovačević, voditeljica Odjela za ruralni razvoj. Prijave na natječaj trajat će od 15. ožujka do 16. travnja, a zainteresirani se mogu javiti u Razvojnu agenciju SI-MO-RA u Sisku ili Novsku.
Predavanje su priredili Razvojna agencija Si-Mo-Ra i Grad Novska.