• Radionica "Turistička interpretacija u...

  Radionica "Turistička interpretacija u kulturnom turizmu"
  21.09.2018

  Sudjelovali smo na radionici na temu Turističke interpretacije u kulturnom turizmu s ciljem kvalitetnijeg turističkog razvoja naše županije.

  Opširnije
 • [Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i...

  [Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.]
  20.09.2018

  Otvoren je 2. Poziv na dostavu projektnih prijedloga se provodi u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

  Opširnije
 • Zlatna kuna za PISMO

  Zlatna kuna za PISMO
  20.09.2018

  Moramo se pohvaliti još jednom nagradom za projekt PISMO. U utorak, 19.rujna 2018. godine smo prisustvovali svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Sisak na kojoj je...

  Opširnije
 • Radni sastanak

  Radni sastanak
  20.09.2018

  Održali smo radni sastanak s predstavnicima Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja koji su zainteresirani za pripremu projekta na Poziv: „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju...

  Opširnije
 • Održali smo korisnu edukaciju o...

  Održali smo korisnu edukaciju o samozapošljavanju i izradi Poslovnog plana!
  17.09.2018

  Deset žena s područja općine Jasenovac, zaposlene na projektu "Pomažem, radim, učim" su prošle korisnu edukaciju o samozapošljavanju i izradi Poslovnog plana.

  Opširnije

Početna konferencija projekta „Baština Zrinskih – budućnost Banovine“

20.02.2018
 
 
U sklopu projekta „Baština Zrinskih – budućnost Banovine“ u utorak, 20.veljače 2018. godine u prostorijama Razvojne agencije SI-MO-RA održana je početna konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti i očekivani rezultati projekta.
 
Projektom su predviđene aktivnosti: Izrada projektne dokumentacije potrebne za obnovu kulturnih dobara, Izrada dodatne dokumentacije (uključuje Studiju izvodljivosti s CBA analizom, Elaborat zaštite okoliša, Idejni i Glavni projekt za roller coaster, Glavni i izvedbeni projekt žičara, Idejni, Glavni i Izvedbeni projekti prometne površine,
 
Plan upravljanja kulturnom baštinom), Promidžba i vidljivost i Upravljanje projektom.
Projekt će se provoditi do 31. prosinca 2019. a njegova vrijednost je 5.940.814,92 kuna, od čega EU potpora iznosi: 4.764.484,83 kuna.
 
Na konferenciji su uz nositelja Sisačko – moslavačku županiju, partnere Gradski muzej Sisak, Turističku zajednicu SMŽ i Općinu Dvor sudjelovali i predstavnici Destinacijskog menadžmenta Zrin i Razvojne agencije SI-MO-RA.
 
Nakon početne konferencije, održan je i sastanak članova projektnog tima na kojem se razgovaralo o daljnjim aktivnostima na projektu i vremenskim okvirima provedbe aktivnosti.