• Projekt “Aktivno starimo u općini Dvor”

  Projekt “Aktivno starimo u općini Dvor”
  20.04.2018

  Općina Dvor na natječaj Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA 1 financiran iz Europskog socijalnog ...

  Opširnije
 • Moj Zaba Start 2018. u Sisku

  Moj Zaba Start 2018. u Sisku
  19.04.2018

  Moj Zaba Start kroz različite natječaje podupire najinovativnije i tržišno utemeljene ideje s pozitivnim utjecajem na ...

  Opširnije
 • Otvoren LIFE natječaj 2018.

  Otvoren LIFE natječaj 2018.
  19.04.2018

  Otvoren je natječaj za prijavu projektnih prijedloga na Program LIFE u 2018. godini. Ove godine kroz....

  Opširnije
 • Radionica sa regionalnim koordinatorima

  Radionica sa regionalnim koordinatorima
  19.04.2018

  Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Agencija za regionalni razvoj RH organizirali su korisnu ...

  Opširnije
 • Kako ostvariti potporu za IAKS mjere iz Programa...

  Kako ostvariti potporu za IAKS mjere iz Programa ruralnog razvoja RH?
  13.04.2018

  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je brošuru o IAKS mjerama iz ...

  Opširnije

Početna konferencija Poduzetničkog inkubatora PISMO Novska

30.01.2018

 

U petak, 26.siječnja 2018. godine u Novskoj je održana početna konferencija projekta „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO Novska“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegova ukupna vrijednost je gotovo 25 milijuna kuna. Uz nositelja projekta Razvojnu agenciju SI-MO-RA, partneri su Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija Zagreb-TPZ.

Konferencija je počela sastankom Sisačko-moslavačke županije s nastavnicima i profesorima informatike srednjih i osnovnih škola, ravnateljima dječjih vrtića te načelnicima i gradonačelnicima s područja SMŽ i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u Gradskoj vijećnici. Župan je svim prisutnima predstavio 5 koraka kojima želi pozicionirati SMŽ kao središte gaming industrije u Hrvatskoj: 1. Uvođenje besplatnih tečajeva engleskog jezika u vrtićima, 2. Radionice izrade video igara u osnovnim i srednjim školama SMŽ, 3. Pokretanje startupova kroz Poduzetnički inkubator „PISMO“, 4. Uvođenje novog četverogodišnjeg programa za razvoj video igara u srednje škole (Tehničar za razvoj video igara) i 5. Potpore za pokretanje startupova u području razvoja video igara.

Nakon ovog sastanka, direktor Razvojne agencije SI-MO-RA, zajedno sa županom, njegovim zamjenicima i gradonačelnikom Novske dočekali su potpredsjednicu Vlade i ministricu gospodarstva Martinu Dalić pred zgradom Gradskog poglavarstva te obišli lokaciju Poduzetničkog inkubatora PISMO. Ministrica je čestitala na ovom projektu Sisačko-moslavačkoj županiji, Razvojnoj agenciji Si-Mo-Ra i Gradu Novskoj te pohvalila dobro pripremljen projekt.


„Ono što držim posebno važnim i što me posebno veseli, vezano uz ovaj Poduzetnički inkubator, jest da je to mjesto na kojem će se rađati i stvarati novi poduzetnici u jednoj relativno novoj industriji, koja je nastala i koja je podržana informatičkom tehnologijom. Poduzetnički inkubator će stoga biti i jedan način da se provede promjena i transformacija iz jednog klasičnog gospodarstva i otvori prostor prema novoj vrsti poduzetništva, vrsti proizvoda, usluge i radnih mjesta, a koja je omogućena primjenom informatičke tehnologije i koja je neosporno okrenuta prema budućnosti te je posebno važna za naše mlade ljude" - kazala je Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Uslijedio je sastanak potpredsjednice Vlade RH i ministrice gospodarstva, gđe Martine Dalić sa predstavnicima gaming tvrtki i Sisačko-moslavačke županije. Na sastanku su predstavnici gaming tvrtki predstavili probleme s kojima se susreću.

"Mlada osoba koja završi besplatnu edukaciju u Poduzetničkom inkubatoru moći će pokrenuti svoju tvrtku, dobiti prostor, opremu, računalo, sve ono što je potrebno kako bi u narednom razdoblju postala milijunaš", istaknuo je Mario Čelan, direktor Razvojne agencije Si-Mo-Ra.

Održana je i konferencija za novinare potpredsjednice Vlade RH i ministrice gospodarstva Martine Dalić, sisačko-moslavačkog župana, Ive Žinića i direktora Regionalne razvojne agencije SI-MO-RA, Marija Čelana.

Početna konferencija Poduzetničkog inkubatora PISMO i prezentacija tvrtki iz svijeta gaminga koje su suradnici na projektu održana je u Kinu Novska, a nakon konferencije održano je eSport natjecanje.

„Ovaj projekt je jednostavno osuđen na uspjeh!“, zaključio je Frane Šesnić, Razvojna agencija grada Zagreba - RAZA.

Veliko hvala svima koji su se odazvali na PISMO i došli nas podržati, veliko hvala sponzorima! I za kraj, velike čestitke pobjednicima #CSGO turnira: 21 Arches!
#PISMO #gaming #središte #Novska #SMŽ

 

Cijelu fotogaleriju pogledajte na ovoj poveznici.