• Predstavljanje natječaja

  Predstavljanje natječaja
  24.09.2018

  Prisustvovali smo predstavljanju natječaja “Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014-2020” u Trebinju.

  Opširnije
 • Radionica "Turistička interpretacija u...

  Radionica "Turistička interpretacija u kulturnom turizmu"
  21.09.2018

  Sudjelovali smo na radionici na temu Turističke interpretacije u kulturnom turizmu s ciljem kvalitetnijeg turističkog razvoja naše županije.

  Opširnije
 • [Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i...

  [Interreg IPA CBC Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020.]
  20.09.2018

  Otvoren je 2. Poziv na dostavu projektnih prijedloga se provodi u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska–Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020.

  Opširnije
 • Zlatna kuna za PISMO

  Zlatna kuna za PISMO
  20.09.2018

  Moramo se pohvaliti još jednom nagradom za projekt PISMO. U utorak, 19.rujna 2018. godine smo prisustvovali svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK-Županijske komore Sisak na kojoj je...

  Opširnije
 • Radni sastanak

  Radni sastanak
  20.09.2018

  Održali smo radni sastanak s predstavnicima Osnovne škole Mate Lovraka Petrinja koji su zainteresirani za pripremu projekta na Poziv: „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju...

  Opširnije

OPG Pribičević Sunčica uz potporu do boljeg poslovanja

15.12.2017

 

Pozitivna odluka Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju o dodijeli 113.389,50 kuna bespovratnih sredstava stigla je na još jednu adresu u Dvoru. Razvojna agencija SI-MO-RA pomogla je Sunčici Pribičević da ostvari potporu u sklopu podmjere 6.3, operacije 6.3.1 „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ u okviru Programa ruralnog razvoja.

Nositeljica poljoprivrednog gospodarstva je Sunčica Pribičević rođena je 1978. godine u Dvoru. Od malena zajedno sa svojim roditeljima sudjeluje u svim poljoprivrednim aktivnostima, te na taj način stječe iskustvo i radne navike vezane za poljoprivredne poslove. Osim toga, korisnica se i dodatno educirala. Sva stečena znanja korisnica je odlučila primijeniti na vlastitom OPG-u, koji otvara 2016. godine, gdje je trenutno zaposlena. Sjedište poljoprivrednog gospodarstva nalazi se u naselju Rujevac, koje pripada općini Dvor u Sisačko-moslavačkoj županiji. 

Ovim projektom korisnica planira kupiti zemljište, novi malčer, sadnice oraha, trimer i platiti usluge malčiranja. Na kupljenoj zemlji podići će nasade oraha, a sva poljoprivredna površina biti će pod ekološkim uzgojem. Realizacijom navedenih aktivnosti (kupnja mehanizacije, sadnica i zemljišta) korisnica će povećati proizvodni kapacitet i modernizirati procesa rada i poslovanja na OPG-u.

Sisačko-moslavačka županija je osigurala prijavu bez početne naknade, a projektnu prijavu pripremila Razvojna agencija SI-MO-RA.