• Sajam EU fondova u Šibeniku

  Sajam EU fondova u Šibeniku
  01.10.2018

  „Sajam EU fondova“ održat će se u subotu 6. listopada u okviru informativno-edukativnog događanja pod nazivom “Regionalni dani EU fondova” koje organizira Ministarstvo...

  Opširnije
 • Produljena obustava Poziva na dostavu projektnih...

  Produljena obustava Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – Program zapošljavanja žena“
  28.09.2018

  Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ objavilo je produljenje...

  Opširnije
 • Sastanak projektnog tima

  Sastanak projektnog tima
  27.09.2018

  U srijedu, 26.9.2018. održali smo sastanak projektnog tima projekta "Inovativnim pristupom do zapošljavanja u Sisačko-moslavačkoj županiji".

  Opširnije
 • Predstavljanje natječaja

  Predstavljanje natječaja
  24.09.2018

  Prisustvovali smo predstavljanju natječaja “Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014-2020” u Trebinju.

  Opširnije
 • Radionica "Turistička interpretacija u...

  Radionica "Turistička interpretacija u kulturnom turizmu"
  21.09.2018

  Sudjelovali smo na radionici na temu Turističke interpretacije u kulturnom turizmu s ciljem kvalitetnijeg turističkog razvoja naše županije.

  Opširnije

Započela provedba projekta izgradnje, opremanja i osnivanja poduzetničkog inkubatora „PISMO-Novska“

10.11.2017

 

Potpisivanjem ugovora između Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje s jedne te Razvojne agencije SI-MO-RA-e d.o.o. s druge strane, započela je provedba projekta „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora „PISMO-Novska“. Ugovor je potpisan 25. kolovoza čime je službeno počela provedba projektnih aktivnosti. Uz Razvojnu agenciju SI-MO-RA-u kao nositelja, na projektu kao partneri sudjeluju i Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija Zagreb – TPZ, čije će iskustvo u osnivanju i vođenju poduzetničkog inkubatora biti vrlo vrijedno. Glavni cilj projekta je pokretanje poduzetničkog inkubatora u Novskoj koji će biti usmjeren na razvoj poduzetništva na području gaming industrije i metalne industrije.

Aktivnosti projekta su izrada projektno-tehničke dokumentacije, adaptacija i opremanje dviju zgrada u Novskoj u kojoj će biti inkubator, nadzor radova, promicanje horizontalnih politika EU, promidžba i vidljivost te upravljanje projektom. Ukupna vrijednost projekta je nešto manje od 25 milijuna kuna, a bespovratna sredstva iznose nešto manje od 20 milijuna kuna. Projekt se financira kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Trenutno projektni tim radi na ugovaranju vanjskih usluga za provedbu promotivnih aktivnosti te za izradu izvedbenog projekta putem postupaka javne nabave, a krenula je i izrada projektno-tehničke dokumentacije za odabir izvođača radova. Uskoro se očekuje i održavanje uvodne konferencije projekta u Novskoj te predstavljanje inkubatora na sajmu gaming industrije Reeboot, u Zagrebu od 21. studenog.